logo manjsi

ZDA – ČUDOVITA VZHODNA OBALA in NIAGARSKI SLAPOVI

NEW YORK – FILADELFIJA – BALTIMORE – WASHINGTON – NIAGARSKI SLAPOVI - TORONTO 

14.– 23. junij 2024

 

Drage plesalke in plesalci, ter ljubitelji potovanj,

Na zaključku plesne sezone 2023/2024 vas vabimo na čudovito potovanje po vhodu ZDA in Kanadi z ogledom veličastnih Niagarskih slapov ter Toronta. Naše potovanje bomo začeli v New Yorku kjer poleg ogleda Velikega jabolka pripravljamo obisk v plesni šolo na Manhattnu. Plesno urico bomo preživeli z Ano Jurenec. Našo plesalko in plesno pedagoginjo. Seveda bomo obiskali tudi trgovino s plesno obutvijo, kjer je že sam ogled prava paša predvsem za nežnejši spol.

V nadaljevanju si lahko ogledate naš bogat program, katerega smo v sodelovanju z našim partnerjem TA Pozejdon Turizem skrbno pripravili in v ceno že vključili mnoge storitve. Naše potovanje bo udobno s turističnim avtobusom, hoteli na poti so na odličnih lokacijah in znani po udobju.

 

PROGRAM POTOVANJA

1.dan, 14. 6. 2024:  GRAZ – MÜNCHEN – NEW YORK

Zbor potnikov na graškem letališču. Prijava na let in letalski prevoz ob 9.50 v München. Ob 12.05 nadaljevanje leta do New Yorka, kjer bomo pristali ob 14.55 po lokalnem času. Po opravljenih vstopnih formalnostih avtobusni transfer do Manhattna,  namestitev v hotel in nočitev.

2.dan, 15. 6. 2024: NEW YORK

Po zajtrku nas čaka celodnevni ogled in raziskovanje »velikega jabolka«, kar je le eden od mnogih vzdevkov New Yorka. Avtobusni krožni ogled spodnjega in zgornjega Manhattana, Pete avenije, Wall Streeta s finančnim središčem mesta, spomenika žrtvam 9/11, katedrale sv. Patrika, Rockfellerjevega centra… Zvečer se bomo podali na raziskovanje znamenitega Times Square, ki predstavlja središče Manhattana. Nočitev v hotelu.

3.dan, 16. 6. 2024: NEW YORK

Po zajtrku bomo prosti dan v New Yorku izkoristili za samostojna potepanja (vožnja z javnim prevozom, plačilo na licu mesta). Po želji vzpon na Empire State Building ali One World Observation, sprehod po znamenitem Centralnem parku ali obisk otoka Liberty in Elvis. Nočitev v hotelu na Manhattnu.

4.dan, 17. 6. 2024: NEW YORK  - FILADELFIJA – BALTIMORE - WASHINGTON

Po zajtrku nadaljujemo z avtobusom do Filadelfije. Ogled mesta z zanimivostmi. Nadaljujemo proti Baltimoru. Krajši postanek v pristanišču. Nadaljujemo do Washingtona, namestitev v hotelu in nočitev.

5.dan, 18. 6. 2024:  WASHINGTON

Zajtrk v hotelu, nato se bomo odpravili na ogled znamenitosti prestolnice ZDA - Washingtona: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon … Popoldne prosto za samostojne oglede, obisk muzejev, nakupe… Nočitev v hotelu.

 

6.dan, 19. 6. 2024: WASHINGTON – LANCASTER - WILLIAMSPORT

Po zajtrku se bomo ustavili na tradicionalni kmetiji Amišev. Ogled in vožnja s kočijo ter kosilo. Naslednji postanek bo v čokoladnici Hershey. Večerni prihod v Williamsport. Namestitev v hotelu in nočitev.

 

7.dan. 20. 6. 2024: WILLIAMSPORT – NIAGARSKI SLAPOVI

Po zajtrku postanek v Corningu za ogled steklarskega muzeja. Nadaljujemo do mejnega prehoda s Kanado. Po ureditvi mejnih formalnosti ogled Niagarskih slapov in vožnja z ladjico. Nočitev v hotelu.

  1. dan. 21. 6. 2024: NIAGARSKI SLAPOVI - TORONTO

Po zajtrku vožnja proti Torontu. Ogledali si bomo glavne znamenitosti mesta. Popoldne prosto za samostojne oglede, nakup spominkov… Nočitev v hotelu.

  1. dan, 22. 6. 2024: TORONTO - EVROPA

Po zajtrku prosto dopoldne. Sledi avtobusni transfer na letališče. Ob 20.30 letalski prevoz v München. Obrok na letalu.

  1. dan, 23. 6. 2024: EVROPA – GRAZ

Pristanek v Münchnu ob 10.15 in nadaljevanje leta do Gradca, kjer bomo pristali ob 12.30. Zaključek potovanja.

 

CENA VKLJUČUJE:

letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Gradec–München–New York in Toronto-München–Gradec,

1 kos oddane prtljage do 23 kg + ročno prtljago do 8 kg,

letališke in varnostne pristojbine,

vse avtobusne transferje po programu v ZDA in Kanadi z udobnim turističnim avtobusom,

8x nočitev z ameriškim ali kontinentalnim zajtrkom v odličnih hotelih 3*/4* (dvoposteljne sobe, twc),

celodnevni avtobusni ogled New Yorka,

poldnevni avtobusni ogled Washingtona,

cestne pristojbine za avtobus,

obvezno napitnino za voznika, 

vstopnino za muzej Vandebilt

vstopnino za muzej 9/11 v New Yorku,

ogled kmetije Amišev in vožnjo s kočijo,

1x kosilo v lokalni restavraciji v Lancasterju,

ogled steklarskega muzeja,

vožnjo z ladjico Hornblower na Niagarskih slapovih,

ogled Toronta,

vse oglede zunanjosti po programu,

plesna urica z Ano Jurenec

predstavnik plesnega coctaila

vodenje in organizacijo potovanja.

OBVEZNO DOPLAČILO:

strošek avtorizacije in odobritve potovanja v ZDA (ESTA) v višini 23 USD in ETE za Kanado v znesku 7 CAD.

DOPLAČILO PO ŽELJI (ob prijavi):

enoposteljna soba: 600 EUR, zavarovanje rizika odpovedi v znesku 4,45 % cene potovanja.

LETALSKA ČASOVNICA (prevoznik Lufthansa):

 

 

POMEMBNO: Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA. 

NAČIN PRIJAVE IN PLAČILA

Izpolnjeni obrazec pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Po prejemu vaše prijave vam le to potrdimo v roku 24 ur. Nato boste s strani turistične agencije prejeli predračun v višini 30% aranžmaja in rok v katerem mora biti plačan predračun. Z pravočasnim plačilom akontacije imate zagotovljeno rezervacijo potovanja. Preostanek v višini 70% vrednosti aranžmaja mora biti plačan 30 dni pred odhodom. Lahko se odločite za obročno mesečno plačilo ali poravnate odprti del v enkratnem znesku. Potovalne dokumente boste prejeli nekaj dni pred odhodom. Vsem gostom svetujemo plačilo rizika odpovedi za primer višje sile.

 

PRIJAVNICA

 

Splošni pogoji so sestavni del programa in so objavljeni na spletni strani https://www.pozejdon-turizem.com/splosni-pogoji.

 

 

VLJUDNO VABLJENI

 

 

 

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Vec o piskotkih si lahko preberete tukaj.

  Sprejmem piskotke spletne strani
EU Cookie Directive Module Information